2 Temmuz 2016 Cumartesi

Fotoğraf yazılımları: DxO OpticsPro 11

DxO OpticsPro 11

DENEYEBİLİRSİNİZ: DxO OpticsPro 11, bir ay geçerli, tam işlevli deneme sürümü DxO web sitesinde mevcut:

http://www.dxo.com/en/photography/download

Yazarın notu - Yalçın Çakır

DxO OpticsPro 11 ham görüntülere gelişmiş gürültü azaltma özelliğiyle geldi.

DxO yazılımının 11. sürümü pek çok yeniliklerle birlikte geldi. OpticsPro yazılımı OpticsPro 10'u güncelleyerek piyasaya sürdü. DxO PRIME 2016 özellikle gölgelerde geliştirilmiş bokeh koruma, daha iyi detay yakalama ve gelişmiş gürültü azaltma özelliklerini duyurdu. Firmanın yaptığı açıklamaya göre asıl önemli olan işlem sürelerinin hızlanması. DXO, yeni yazılımla işlem sürelerinin 4X yani 4 katı daha hızlandığını da açıkladı.

DxO OpticsPro 9 - Örnek Görseldir

Yeni özelliklere hızlı bakış

'DxO Akıllı Aydınlatma'

Bu özellik gerçekten mükemmel. Algılama yEtenEği geliştirilen yazılımda genel kontrastın korunmasına yardımcı özellikler eklenmiş. DxO OpticsPro 11 ile "akıllı aydınlatma" modunda tüm görüntü için bir ton haritası uygulanarak daha iyi sonuçlar alınabiliyor.

RAW işleme teknolojsi

DxO OpticsPro'da en dikkat çeken özelliklerden birisi (Kullananlar İYİ bilir) RAW dosyalarını doğrudan okuyabilmesi. Ben sürekli RAW çalışıyorum. Bu nedenle bir çekimden geldikten sonra bilgisayara attığım tüm CF kart içeriğini tek bir seferde toplu olarak ya da (görerek) seçerek tek tek tüm RAW dosyalarını hızlı bir şekilde görmem benim iş akışım açısından çok önemli. Ve DXO bunu bana sağlıyor.

DxO OpticsPro 9 - Örnek Görseldir

DxO OpticsPro'da RAW dosyalarının meta verilerini de görerek profil tabanlı otomatik düzeltmeleri (isterseniz) kullanabilirsiniz. Bu sayede 'Akıllı Aydınlatma' gibi akıllı algoritmaları da gerçekten etkili bir şekilde kkullanmak için özelleştirebilirsiniz. Yani profillerinizi kaydedip tanıyamm ve bir sonrak işlemde eğer isterseniz tek tek ya da toplu oolarak uuygulamanızı da mümkün kılıyor.


DxO OpticsPro yazılımını kullanan ve lisans yükseltilmiş Fotoğrafçılar, sürüm 11'i ücretsiz yükseltme hakkına sahip.


DxO OpticsPro 9 - Örnek Görseldir

DxO OpticsPro 11, bir ay geçerli, tam işlevli deneme sürümü DxO web sitesinde mevcut:

http://www.dxo.com/en/photography/download


DxO OpticsPro 9 - Örnek Görseldir

DXO Web Sitesi

Fotoğraf Haberleri

Fotoğraf Yazılımları

Fotoğraf düzenleme yazılımları

DxO OpticsPro 11

DxO OpticsPro

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder