7 Temmuz 2016 Perşembe

İnceleme: FUJIFILM X-T10

FUJIFILM X-T10

Tüm incelemeleri görmek için TIKLAYIN

Yeni Gelişmiş işlerlik için hazırlanmış kadranlar, 920K noktalı ve açılabilen LCD ekran, Hafif ve kesif gövde, Yeni AF bölgesi ve geniş/izleme kipleri, X-Trans™* CMOS II ışık algılayıcı ve EXR Processor II işlemci, "CLASSIC CHROME" Film benzetim kipi, Gerçek zamanlı bakaç.

Dijital fotoğraf makinesi üreticcilerinden Fujifilm X-T10 bodysini duyurdu. Yeni özelliklrle donatılmış bir dijital fotoğğraf makinesi olan FUJIFILM X-T10 pek çok yeni özellikle birlikte geldi.

Genel Bakış

Fotoğraf hayranları tarafından heyecanla beklenen ve emsâlsiz renk üretme teknolojisi sâyesinde sıra dışı bir resim niteliğine sâhip olan yeni X-T10 hafif bir gövde ile hareket hâlindeki konuları çekmekte üstün olan yeni bir AF sistemini, 0,62 kat gibi görkemli bir büyültme oranı sunan gerçek zamanlı bir bakacı, yüksek tanımlama kesinliğinde ve 2,36 milyon noktadan oluşan bir ekranı ve 0,005 sâniye ile dünyanın en kısa gecikme süresini bünyesinde birleştiren bir fotoğraf makinesidir.

İnceleme
FUJIFILM X-T10


X-T10 modeli, dâhilî safhâ keşifli AF sistemi olan APS-C X-Trans CMOS II türü bir ışık algılayıcı kullanır. Yüksek başarımlı bir resim işlem motoru ve FUJINON objektifleri ile birleştiğinde makine, eşsiz renk üretim teknolojisi tarafından desteklenen mükemmel bir çözünürlük ve olağanüstü resim niteliği sunar. X-T10 modeli yeni AF sistemini kullanmaktadır. Bu sistemde, yüksek sürat ve kesinlik için geleneksel 49 noktalı “Tek nokta” kipinin yanı sıra genişletilmiş 77 noktalı bir alan dâhilinde konuyu izleyebilen yeni “Bölge” ve “Geniş/İzleme” kipleri sunulmakta ve böylece makinenin hareket hâlindeki konuları çekebilme imkânları arttırılmaktadır. AF-C becerisi ve sâniyede 8 kare çekim hızının birleşimi ile makine, çok geniş bir fotoğrafçılık alanı dâhilinde X dizisi ile eşanlamlı hâle gelen yüksek nitelikli resimler sunmaktadır.


Gelişmiş vasıflar 1
İşlem ve tasarım

Yönetim kipi - Fotoğraftan daha fazla zevk almanıza yardımcı olan ayarlar.

Çok geniş bir alanda faâl olan ışıklama kipleri ve sezgisel yönetim öğeleri ile mükemmel fotoğrafı yaratmanız sağlanır.
Kesif ebatlarına rağmen X-T10, yönetim öğelerinin tamâmına sâhiptir. Program (P), Enstantane öncelikli (S), Diyafram öncelikli (A) veyâ El ile (M) kiplerinde, enstantane kadranı ile objektifin diyafram ayarlarını birleştirerek çekim yapabilirsiniz. Özel tasarım sâyesinde ise ışıklama kipini her ortama uyum sağlayacak hâlde hızlıca ve kolayca seçebilirsiniz. 3 basamaklı ışıklamayı dengeleme kadranında bulunan 1/3EV adımlar vâsıtası ile ışıklama yönetimini en hassas biçimde yapabilirsiniz. Işıklamayı dengeleme işlemi, El ile kipinde çekim yapıldığında doğrudan kullanılabilir.

Otomatik kipi - Birinci sınıf fotoğrafları kolaylıkla çekebilirsiniz
Gelişmiş SR AUTO kipi zekî ve tam otomatik çekimler içindir
Makinenin üst yüzünde bir “Otomatik kip seçim kolu” bulunmaktadır. Bu kol AUTO ayarına getirildiğinde makine, kayıt edilmiş olan 58 adet çekim ayarından en uygun olanını seçtiği “Gelişmiş SR AUTO” kipine geçer ve yüksek nitelikli resimleri kolayca çekebilmenizi sağlar. Otomatik olarak en uygun netleştirme (AF) kipini de seçen bu işlev sâyesinde ânî ve fırsattan faydalanacağınız çekimlerde hatâlı ayarlar uygulamaktan kaçınabilirsiniz. Arka yüzde bulunan yönetim tekerleği ile çekim ortamınıza en uygun olan kayıtlı ortam türünü seçebilirsiniz.

“Otomatik kip seçim kolu” üst yüzeyde, çok kullanışlı bir konumda bulunur. AUTO konumunda seçilen tam otomatik kip ile kullanıcılar her türlü fotoğrafik olasılığa karşı donanımlı olarak çekim yapabilir ve X-T10 modelinin üstün resim niteliğini âzamîleştirebilirler.

Çekim tarzı

Kesif ve hafif gövdenin yapısı, bir X dizisi modelinin tüm özelliklerini bünyesinde barındırır. Hem alt hem de üst bölümler hafif, ancak çok sert olan magnezyum dökümden yapılmıştır. Üstteki tabakada, X-T10 modeline birinci sınıf bir hava veren ve resim çekmeye yoğunlaşan kullanıcının diyafram, enstantane ve çekim işlevlerini sezgisel olarak kullanabilmesini sağlayan üç adet kenarı kesinlikli olarak tırtıllanmış alüminyum kadran bulunmaktadır.




Yeni AF sistemi konuyu mükemmelce yakalar

Fujifilm X-T10 modelinde yeni bir AF sistemi kullanılır. Yeni AF sistemi, yüksek hız ve kesinlik için 49 noktalı “Tek nokta” kipi ile birlikte hareket hâlindeki konuların çekimine yarayan daha büyük ve 77 noktalı odaklanma alanı kullanan yeni “Bölge” ve “Geniş/izleyici” kiplerini de içerir. Böylece makinenin hareketli konuları kayıt etme becerisi daha yüksek bir seviyeye taşınmıştır.

Otomatik netleştirme (AF)

Yeni AF sistemi ile konu, mükemmel olarak yakalanır
Safhâ keşifli pikseller dâhil çok süratli AF sistemi
Makinenin zekî ve melez AF sistemi, safhâ keşifli AF yönteminin fevkâlâde netleştirme hızı ile zıtlığa dayanan yöntemin düşük ışık başarımını birleştirir. Işık algılayıcıda bulunan safhâ keşif öğeleri sâyesinde 0,06 sâniye hızına kadar otomatik netleştirme süratine ulaşılır. Yeni geliştirilen bir algoritma ile de az ışıklı ve az zıtlık içeren şartlarda gelişmiş bir başarım elde edilir.

AF-C yönteminde sâniyede 8 kareye kadar dizi çekimler ve gelişmiş konu hareketini tahmin etme işlevi...

Gelişmiş konu hareketini tahmin etme teknolojisi ile konunun hareketi, geçmiş veriler kullanılarak tahmin edilir ve AF-C yöntemi vâsıtası ile sâniyede 8 kareye kadar dizi çekim yapılır.

APS-C ebatlı X-Trans CMOS II ışık algılayıcının gücünü asgarîleştirmek...

Saçın her telini canlı ayrıntılar hâlinde kaydetmek. X-Trans CMOS II ışık algılayıcının optik alçak-geçiş süzgecine (OLPF) gerek bırakmayan ve FUJIFILM’in özgün geliştirdiği renk filtresi tertibini içeren mîmârîsine uygun olarak FUJIFILM X-T10, daha büyük ebatlı ışık algılayıcılar ile rekâbet edercesine daha berrak ve çözünürlüklü sonuçlar üretir.

X-Trans CMOS II ışık algılayıcının optik alçak-geçiş süzgecine (OLPF) gerek bırakmayan ve FUJIFILM’in özgün geliştirdiği renk filtresi tertibini içeren mîmârîsine uygun olarak FUJIFILM X-T10, daha büyük ebatlı ışık algılayıcılar ile rekâbet edercesine daha berrak ve çözünürlüklü sonuçlar üretir. X-Trans CMOS II ışık algılayıcı, geleneksel sistemlerde çözünürlükten ödün verme pahasına moiré etkinliğini dizginlemek için kullanılan optik bir alçak geçiş filtresine (OLPF) ihtiyaç bırakmayan ve yüksek tesâdüfîlikte bir kalıptan oluşan özgün bir renk filtresi düzenlemesini içerir. Böylece ışık algılayıcının, objektifin sunduğu yüksek çözünürlük başarımını doğrudan alması sağlanır.

2,36M noktalı, yüksek kesinlikli elektronik bakaç

X-T10 makinesinde, özellikle aydınlık ortamlarda konuyu berrak olarak gösteren yüksek büyültme oranlı ve 2,36M noktalı organik EL bir elektronik bakaç görev yapmaktadır. Geliştirilmiş büyültme, daha kısa gecikme ve daha fazla sezgisel kullanım özellikleri ile bakaç, daha iyi bir çekim deneyimi sunar. Elektronik olduğu için bakacın ekranında film benzetimi, ışıklama ayarları vs. gibi etkileri izlemek mümkündür. Hiçbir optik bakacın sunamadığı kadar tam gerçek zamanlı bir çekim deneyimi sunan bakaçta, her bir çekimden sonra uygulanan etkinlikleri denetlemeye gerek yoktur.

EFSÂNEVÎ FUJINON OBJEKTİFLERİ

X bağlantılı objektiflerin geliştirilmesinde en son dijital teknolojiler kullanılmaktadır; böylece oluşturulan yüksek kesinlikli optik tasarımlar ile mümkün olan en yüksek resim niteliği elde edilir. Objektif dizisinin tasarımındaki amaç: Yüksek çözünürlüklü betimlemelerde, çerçevenin tamâmında kenardan kenara bir netlik elde etmek ve âzamî yaratıcılık için mümkün olan en aydınlık âzamî diyaframı sunmak ve bu vasıfları kesif ve taşınabilir ebatlar dâhilinde sağlamak olarak belirlenmiştir. Şu anda aşırı geniş açıdan dar açıya (tele) kadar 18 objektiften oluşan ürün dizimizde beş adet, hızlı diyaframlı birinci sınıf objektif de bulunmaktadır. Bu objektifler sâyesinde X-T10 modelinden en iyi resim niteliği elde edilir. Bağlantı uyarlaçları veyâ makro büyültme halkaları gibi tercihî aksesuarlar ile fotoğrafik imkânlar daha da genişler.



M bağlantı uyarlacı ile geçmişin muhteşem objektiflerini yeniden kullanabilirsiniz

M bağlantı uyarlacı ile piyasada inanılmaz çeşitlilikte sunulan M bağlantılı objektifleri X dizisi makineniz ile birlikte kullanabilirsiniz. X türü bağlantılarda da kullanılan yüksek seviyeli metalden üretilmiş olan M bağlantı uyarlacı, tam metal yapısı nedeni ile eşit derecede ve fevkalâde sağlamlık ve esnemezlik sunar. Makine gövdesi ile iletişim sinyalleri vermeye yarayan elektronik temas noktaları ile de donanmış olan uyarlacın ayrıca, kullanıcıların takılı olan objektif için kolayca ayar ve işlevleri (Objektifsiz çekim, odak uzaklığı ayarları, çeşitli resim düzeltmeleri v.s.) seçebilecekleri bir işlev tuşu bulunmaktadır.

* X-Trans FUJIFILM Corporation şirketinin markası veyâ tescilli markasıdır.

Kaynak: http://www.fujifilm.com.tr/

İnceleme: Yalçın Çakır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder