31 Temmuz 2016 Pazar

AF-S NIKKOR 105MM F/1.4E ED

AF-S NIKKOR 105MM F/1.4E ED

Tümü için TIKLA

Nikon'dan mükemmel bir portre objektifi

Portre objektifi
AF-S NIKKOR 105MM F/1.4E ED


Hızlı Bakış;

Özellikler: IF, N, ED, SWM, M/A, RD, FX (Kısaltmalar için bakınız: TIKLA)

Parlak bir f/1,4 diyaframa sahip, 105 mm FX biçimli olağanüstü bir ana objektif. Portre çekimlerinde sınırları zorlamak isteyen sanatçılara ilham vermek için tasarlanan bu olağanüstü objektif benzersiz bir karaktere sahiptir.

Bu farklı portre objektifinin devraldığı mirasın başarılarla dolu geçmişi, ünlü NIKKOR 105mm f/2.5'e kadar uzanıyor. En ince ayrıntıyı bile kusursuz bir şekilde yakalayacak biçimde tasarlanan yepyeni optik yapı, kenardan kenara sıra dışı keskinlik, kontrast ve çözünürlük sağlar. f/1,4 tam açık diyaframla çekim yaparken bile ışık noktaları oldukça yumuşaktır ve konular çok net resmedilir. İster ortamdaki ışıkla çalışıyor olun ister stüdyoda, resimler gerçekten hatırlanmaya değer bir derinlik ve boyuta sahip olur.

Bu FX biçimli ana objektif, kişisel estetik anlayışınızı kusursuz bir şekilde yansıtır. 105 mm odak uzaklığının yanı sıra en kısa 1 m netleme mesafesi sayesinde, kadrajın tamamını doldurduğu için kesilmesine gerek kalmayan portre çekimleri yapılabilir. Benzersiz optik tasarım, sahnenin her bir bileşeninin aslına uygun şekilde reprodüksiyonunu mümkün kılar: Diyafram sonuna kadar açıkken bile en ince ayrıntıları tüm güzelliğiyle yakalayabilirsiniz. 9 bıçaklı yuvarlak diyafram göz alıcı ışık noktaları oluşturmakla kalmaz, hassas alan derinliği denetimi sağlar.

Bu objektif, sahip olduğu benzersiz optik yapı sayesinde son derece düzgün ışık noktaları sunar ve konulara doğal görünümlü bir derinlik hissi kazandırabilir. Keskin olarak netlenen noktadan uzaklaşıldıkça görüntü bulanıklaşmasının yoğunluğunda yumuşak bir geçiş sağlanarak pürüzlü kenarları olmayan ışık noktaları elde edilebilir. Ayrıca, ışık noktalarındaki tonların netleme noktasından arka plana doğru hassas şekilde geçmesi inanılmaz doğal derinlik duygusuna sahip görüntüler oluşturur. Bu özelliklerin filmlere de yararı dokundu: Netleme noktasını değiştirirken ışık noktalarındaki inanılmaz yumuşaklıktaki geçişler, açık hava sahnelerinin olduğu filmleri çekerken benzersiz bir üstünlük sağlar.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED, olağanüstü seviyede estetik denetimi mümkün kılar. f/1,4 tam açık diyaframla çekim yaparken bile konular kusursuz bir netlikte resmedilir. Sagital saçılma parlaması etkin bir şekilde minimuma indirilerek, noktasal ışık kaynaklarının resmin kenarlarında bile minik yuvarlak noktalar olarak görünmesi sağlanmıştır. Çerçevenin tamamında parlaklığın korunması için kenarlardan düşen ışık kontrol edilir ve çerçevenin kenarında bulunan konular, netleme sonsuza ayarlanarak maksimum diyaframda yapılan çekimlerde bile keskin ve yüksek çözünürlüktedir.

Nikon Lens
AF-S NIKKOR 105MM F/1.4E ED


Dokuz yuvarlak diyafram bıçağı kırınımı azaltırken, bir sahne elemanlarının aslına uygun olarak reprodüksiyonunu sağlar. Objektif çerçevesinde kullanılan bir elektromanyetik diyafram kontrol mekanizması sayesinde, AE kontrolü yüksek hızda arka arkaya çekim sırasında bile son derece kararlı hale getirilmiştir. Nano Kristal Kaplama gölgelenmeyi ve parlamayı azaltırken Nikon’un SWM (Sessiz Dalga Motoru) teknolojisi sayesinde otomatik netleme düzgün, sessiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Üç ekstra düşük dağılım (ED) cam elemanı, eksenel renk sapmasını en aza indirir. Ön ve arka objektif elemanları, Nikon'un toza, kire, suya ve yağa karşı etkin koruma sağlayan flor kaplamasıyla korunur ve daha kolay temizlenebilir.

Odak uzaklığı:
105 mm

Maksimum diyafram:
f/1,4

Minimum diyafram:
f/16

Objektif yapısı:
9 grupta 14 eleman (3 ED cam elemanı ve Nano Kristal Kaplama veya flor kaplamalı objektif elemanları dahil)

Görüş açısı:
23°10' (DX biçimli bir fotoğraf makinesiyle 15°20')

Minimum netleme mesafesi:
1 m

Maksimum reprodüksiyon oranı:
0,13 x

Diyafram bıçağı sayısı:
9 (yuvarlak diyafram açıklığı)

Filtre boyutu:
82 mm

Çap x uzunluk (objektif yuvasından uzatma):
Yaklaşık 94,5 mm × 106 mm (çap x yükseklik, fotoğraf makinesi objektif bayonet halkasına olan mesafe, CIPA kılavuzlarına göre)

Ağırlık:
Yaklaşık 985 g (CIPA kılavuzlarına göre)

Verilen aksesuarlar:
LC-82 82 mm geçmeli Ön Objektif Kapağı, HB-79 Parasoley, CL-1218 Yumuşak Objektif Kılıfı, LF-4 Arka Objektif Kapağı

Daha fazlasını görmek isterseniz: http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-inceleme-lens-19.html

24 Temmuz 2016 Pazar

Yeni kamera - Nikon DL18-50 F/1.8-2.8

Nikon DL18-50 F/1.8-2.8

Daha fazla inceleme - TIKLA

Kompakt fotoğraf makinesi
Nikon DL18-50 F/1.8-2.8

Nikon yeni kompakt fotoğraf makinesini duyurdu. Ön satışı başlayan Nikon DL18-50 F/1.8-2.8 fotoğraf makinesi gerçekten de üstün özelliklerle donatılmış. Efsane Nikon lens teknolojisinin kullanıldığı Nikon DL18-50 F/1.8-2.8 seri, hızlı ve güçlü bir kamera.

ÇIKIŞ TARİHİNİN ONAYLANMASI BEKLENİYOR

Nikon DL18-50: dramatik perspektifler için eksiksiz bir fotoğraf makinesi.
Büyük perspektifli çarpıcı görüntüler çekmeye hazır olun. Ultra geniş açılı objektifiyle Nikon DL18-50, zengin bir derinlik hissiyle anı yakalamanızı sağlar. 18 mm'de f/1,8 hızlı diyaframdan daha iyisine rastlamak güçtür ve fotoğraf makinesinin 1 inç CX biçimli sensörü olağanüstü 20,8 MP görüntüler elde etmenizi sağlar. Objektifin gelişmiş optik yapısı, uçtan uca üstün performansa olanak tanırken makine içi Kaydırma özelliği dağılmayı düzeltir. Film yapımcıları 30p/25p'de 4K/UHD metrajlar çekebilir ve fotoğraf makinesinin olağanüstü hızlı AF sistemi keskin bir hassasiyetle işlem yapar.

EFSANEVI NIKKOR OPTIKLERI: UÇTAN UCA ÜSTÜN PERFORMANS

Nikon DL18-50, Nikon'un şu ana kadar ürettiği en parlak, ultra geniş açılı objektife sahiptir. 18 mm'de etkileyici f/1,8 diyafram içeren bu objektif, istisnai bir alan derinliği kontrolü, güzel ve pürüzsüz ışık noktaları sunar. İster perspektifleri genişletmek ister aksiyonu dondurmak isteyin, daha yüksek deklanşör hızları ile çekim yapma esnekliğinden faydalanacak ve düşük ışıkta net kareler elde edeceksiniz. Gelişmiş optik yapı; asferik objektif elemanları, ekstra düşük dağılım (ED) cam elemanı, asferik ED cam elamanı ve Yüksek Kırılma İndeksi (HRI) elemanları içerir. Tüm bunlar bir araya geldiğinde bu teknoloji, çerçeve genelinde üstün netlik ve kontrast sağlar. Çoğu renk bozulması ve renk sapması türü minimuma indirilir ve dağılma, zoom aralığının tümünde iyi düzeyde kontrol edilir. Nikon'un Nano Kristal Kaplaması, gölgelenmeyi ve parlamayı azaltarak düşük aydınlatmalı ortamlarda bile daha net görüntüler elde etmenizi sağlar. Yeni flor kaplaması ise suya, toza, kire karşı etkin koruma sağlar ve yüzeye zarar vermeden camı temizlemeyi kolaylaştırır.

KOMPAKT, ÖDÜNSÜZ: BÜYÜK PERSPEKTIFLERE GIDEN YOLDA TAŞINABILIRLIK

İç mekanlar, sokak röportajları, mimari yapılar veya manzaralar çekiyor olmanız fark etmeksizin çarpıcı perspektifler oluşturma becerisi söz konusu olduğunda, hızlı bir ultra geniş açılı objektiften iyisine rastlamak zordur. Makine içi Kaydırma işlevi, binaların ve uzun konuların gerçekçi reprodüksiyonuna olanak tanır. Nikon DL18-50, JPEG veya NEF (RAW) formatında güzel detaylara sahip resimler ve 30p/25p hızında zengin 4K/UHD filmler çeker. Fotoğraf makinesinin 1 inç arkadan aydınlatmalı CX biçimli CMOS sensörü, ince ayrıntıları keskin bir şekilde yakalamak ve net, pürüzsüz görüntüler elde etmek için her pikselden en iyi şekilde yararlanır. 160 ile 12.800 arasındaki standart ISO aralığı sayesinde düşük ışıklı ortamlarla benzeri görülmemiş şekilde başa çıkar. Full HD video, tamamen desteklenir ve fotoğraf makinesi, 1920×1080 piksele kadar çekilen metrajlar için net HDMI çıkışı sunar. Hem filmlerde hem resimlerde Nikon'un güçlü ve yeni EXPEED 6A işleme motoru, hız düşürmeden çekim yapmaya devam etmenizi sağlar ve yüksek ISO aralığında kumlanma azaltmayı iyileştirir.

Nikon DL18-50 F/1.8-2.8

ÜSTÜN KONU ÇEKIMI: YÜKSEK FPS HIZI, GELIŞMIŞ KARMA AF VE ÇIFT ALGILAMALI OPTIK VR



Manzaralardan dramatik şehir mizansenlerine ve canlı sokak röportajlarına kadar taşınabilir Nikon DL18-50, hızlı reaksiyon verir. Olağanüstü kısa tepki süreleri ve son derece hızlı AF sistemiyle fotoğraf makinesi, kompozisyondaki değişikliklere yanıt vermeye ve beklenmedik fırsatları yakalamaya hazırdır. Sürekli otomatik netleme özelliğiyle 20 fps hıza kadar tam çözünürlüklü aksiyon görüntüleri çekebilirsiniz. İsterseniz netlemeyi ilk karede sabitleyerek 60 fps hıza kadar çekim yapabilirsiniz. Ne çekerseniz çekin Nikon'un beğenilen Gelişmiş Karma AF sistemi, konunuzu tespit ederek ya 105 kademe belirleme noktası ya da 171 kontrast ölçüm noktası dağıtır. Fotoğraf makinesinin üstün konu çekimi becerileri, Çift Algılamalı Optik VR sistemiyle güçlendirilmiştir. Bu sistem, gelişmiş sarsıntı algılama ve düzeltmesi sağlamak için görüntü sensörü ve açılı, ayrı bir hız sensöründen alınan bilgileri birleştirir. İster yüksek hızda hareket eden konuları ister sokakta yürürken tesadüfen karşınıza çıkan bir konuyu çekin, bu sistem işe yarar.

YÜKÜNÜZÜ HAFIFLETIN: TAŞINABILIR NIKON SISTEM AKSESUARLARI

Düşük ağırlığı ve yüksek çekim hızıyla Nikon DL18-50, özgürce dolaşmanıza olanak tanır. Fotoğraf makinesi, Speedlight Flaş Birimleri gibi güvendiğiniz Nikon D-SLR aksesuarlarınızın uyacağı, ISO 518 uyumlu aksesuar kızağına sahiptir. Flaş yuvası ayrıca isteğe bağlı, bu fotoğraf makinesiyle kullanılmak üzere tasarlanan, eğilebilen DF-E1 Elektronik Vizörü (EVF) destekler. 2359 k-noktalı, ultra yüksek tanımlı OLED paneline sahip bu harici EVF, net görünürlük ve yüksek kontrastlı bilgi ekranı sunar. Taşınabilir SB-300 ve SB-500 de dahil olmak üzere çeşitli Nikon Speedlight Flaş Birimleri bu fotoğraf makinesiyle uyumludur. Speedlight Flaş Birimlerinin yanı sıra fotoğraf makinesi, isteğe bağlı bir alüminyum objektif koruyucu ve 46 mm Nötr Renk (NC) Filtresiyle uyumludur.

SAHNEYE KONSANTRE OLUN: TANIDIK D-SLR KONTROL DÜZENI

Nikon DL18-50'nin çoğu özelliği, D-SLR kullanıcılarının aşina olduğu şekilde tasarlanmıştır; böylece Premium Kompakt Fotoğraf Makineniz ve D-SLR makineniz arasında zahmetsizce geçiş yapabilirsiniz. Fotoğraf makinesi gövdesinin üst panelinde, PSAM çevirmeli ayar düğmesi özel ±5 EV'lik pozlama telafisi kadranıyla desteklenmiştir. Fotoğraf makinesinde dönebilen çoklu seçici (i düğmesiyle) ve son derece önemli işlev (fn) düğmesi bulunur. Menü tasarımı ve düzeni de tanıdıktır. Üstelik, netleme ve diyafram gibi işlevleri objektiften kontrol etmeniz durumunda Nikon DL18-50, sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Özelleştirilebilir bir kontrol halkası ve bir zoom halkası, fotoğraf makinesinin NIKKOR objektifinin çerçevesine monte edilmiştir. Zoom halkasını kullanarak bir başlangıç zoom konumu belirleyebilir ve fotoğraf makinesi açıldığı anda tercih ettiğiniz odak uzaklığında çekim yapabilirsiniz. Kontrol halkasına atanabilecek ayarlar arasında deklanşör hızı, diyafram, ISO, beyaz dengesi ve Picture Control bulunur. Kontrol halkasını, AF ile çekim yaparken manuel olarak netleme yapabilmenizi sağlayan manuel öncelikli AF'yi seçmek için de kullanabilirsiniz.


GERÇEK BIR NIKON

Göze çarpan, güzel görünümüyle Nikon DL18-50, hafif ancak dayanıklı yapısının hassasiyetle tasarlanmış tüm açılarından gerçek Nikon kalitesi sunar. Fotoğraf makinesi klasik siyah renklidir, objektif ise altın renkli özel NIKKOR halkasını taşımaktadır. Ön tutucu ve fotoğraf makinesi gövdesinin desenli yüzeyi, Nikon DL 18-50'nin elinizde sabit durmasını ve rahatça tutulmasını sağlar. Yüksek çözünürlüklü 1037 k-noktalı OLED dik açılı dokunmatik ekran, en önemli çekim işlevlerini ihtiyacınız olan yerde sunar. İsteğe bağlı, vintage tarzında deri Premium Kompakt Fotoğraf Makinesi kılıfı görünümü tamamlar ve fotoğraf makinesini kullanmadığınız zamanlarda korur.

SNAPBRIDGE ILE FOTOĞRAF MAKINENIZI AKILLI CIHAZINIZA BAĞLI TUTUN

Hareket halindeyken fotoğraflarınızı yönetmek çok kolay bir iş olmasa da Nikon DL18-50 bunu oldukça kolaylaştırır. Fotoğraf makinesi Wi-Fi ve NFC özelliklidir ve Nikon'un SnapBridge'iyle tam uyumludur. Bluetooth®¹ düşük enerji (BLE) teknolojisini kullanan SnapBridge, Nikon DL18-50 fotoğraf makinenizle akıllı telefonunuz veya tabletiniz arasında sürekli, düşük güç tüketimli bir bağlantı kurarak çekim hayatınız üzerinde daha kolay bir denetim elde etmenizi sağlar. Çekim sırasında fotoğraflarınız, otomatik olarak akıllı cihazınızla senkronize edilebildiğinden yüksek kaliteli görüntüleri anında paylaşabilirsiniz. SnapBridge ayrıca, önemli fotoğraf makinesi işlemlerini telefonunuz aracılığıyla kontrol etmenize olanak tanır ve fotoğraf makinenizin saat ve tarih ayarlarını otomatik olarak güncelleştirir. Artık görüntüleriniz, kaç saat dilimi geçtiğinizden bağımsız olarak doğru etiketlenecektir.

ÇOK YÖNLÜ MAKINE IÇI ARAÇLAR

Bir dizi pratik makine içi özellik, hem tercih ettiğiniz çekim tarzına hem de yaratıcılık vizyonunuza uyum sağlar. Ön Çekim modunda fotoğraf makinesi, deklanşöre yarım basıldığında çekime başlar ve deklanşör bırakıldığında çekime devam eder. Tüm sekansı kaydetmeyi tercih edebilir veya yalnızca en sevdiğiniz kareleri seçebilirsiniz.² Görüntüleri incelemek istediğinizde ise otomatik silme işlevi sürekli çekime yönelik iş akışı sürecini kolaylaştırır. Yüksek kare hızlarında yapılan çekim sekanslarını kontrol etme süresini azaltmak için tasarlanan bu işlev, görüntülerin bulanık, yüzlerin gizli veya gözlerin kapalı olması durumunda kareleri otomatik olarak silinecek şekilde işaretlemenize olanak tanır. Görüntünüz üzerinde daha fazla yaratıcılık kontrolü elde edebilmeniz için Nikon D-SLR'lerden miras kalan Picture Control, çekim amaçlarınızla uyumlu ayar setleri uygulamanıza ve ayarlamanıza olanak tanır. Resim ve video çekerken keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk ve doygunluk ayarlarının kontrolünü tamamen elinize alabilirsiniz.

FILMLER VE RESIMLER IÇIN YARATICI EFEKTLER

Nikon DL18-50, büyük perspektiflerle nasıl başa çıkacağını bilen, ciddi bir ultra geniş açılı fotoğraf makinesidir. Fotoğraf makinesinde bulunan bir dizi filtre, pozlama ayarı ve film modu sayesinde anı rötuşlayın, değiştirin ve hatta yeniden tasarlayın. Yaratıcı Modunda, Yüksek Dinamik Aralık (HDR) özelliği, yüksek kontrastlı sahne ve manzaralardaki ayrıntıları tamamlamanıza olanak tanır. Ayrıca, şehir manzaralarına ve işlek sokak manzaralarına ilginç minyatür efektleri ekleyebilir veya çarpıcı ışık izlerini yeniden oluşturmak için Çoklu Pozlama (Aydınlat) işlevini kullanabilirsiniz. Film çekiyorsanız çekim sırasında resimler yakalayabilirsiniz. Ayrıca bir dizi gelişmiş film işlevi, makine içi video metrajını hızla iyileştirmenizi kolaylaştırır. Ağır çekimle sahnenizin ayrıntılarına inin. Akıcı pozlama geçişleriyle zaman aralıklı sekanslar çekin. Hatta Hızlı Atlama işleviyle aksiyonu hızlandırabilir ve yeni bir şehrin hızla akan görüntüsünü elde edebilirsiniz.

TEKNİK AYRINTILAR

Tür:
Kompakt dijital fotoğraf makinesi

Etkin piksel sayısı:
20,8 milyon (Görüntü işleme, etkin piksel sayısını azaltabilir.)

Görüntü sensörü
1,0 inç türünde, 13,2 mm x 8,8 mm CMOS sensör (Nikon CX biçimi), toplam piksel sayısı: yaklaşık 23,27 milyon

Objektif
2,8x optik zoom'lu NIKKOR objektif

Odak uzaklığı
6,7 ile 18,5 mm arası (35 mm [135] formatındaki 18 ile 50 mm arası objektifinkine eşdeğer görüş açısı)

f/-sayısı
f/1,8 ile 2,8 arası

Objektif yapısı
8 grupta 11 eleman (1 ED cam eleman ve 1 asferik ED cam eleman)

Büyütme
4x değerine kadar (35 mm [135] biçiminde yaklaşık 200 mm objektifinkine eşdeğer görüş açısı)

Titreşim Azaltma
Objektif kaydırma (durağan görüntüler), Objektif kaydırma ve elektronik VR (filmler)

Otomatik netleme
Karma otomatik netleme (kademe belirlemeli/kontrast ölçümlü AF)

Odak aralığı
[W]: Yaklaşık 15 cm ile sonsuz arası, [T]: Yaklaşık 16 cm ile sonsuz arası, Makro yakın çekim modu: Yaklaşık 2 cm ile sonsuz arası (geniş açılı konumda) veya 16 cm ile sonsuz arası (telefoto konumunda) (Yapılan tüm ölçümler objektifin ön yüzeyinin merkezinden hesaplanmıştır)

AF alan modu
Otomatik alan (41 netleme alanı arasından otomatik seçim), tek nokta, konuyu izleme, yüz önceliği işlevi

Ekran
7,5 cm (3 inç) diyagonal; Yaklaşık 1037 k-noktalı, 5 seviye parlaklık ayarı yapılabilen OLED dokunmatik ekran

Depolama - Medya
SD, SDHC, SDXC

Dosya sistemi
DCF ve Exif 2.3 ile uyumludur

Depolama - Dosya biçimi
Durağan görüntüler: JPEG, RAW (NEF) (Nikon’un kendi formatı); Filmler: MP4 (Video: H.264/MPEG-4 AVC, Ses: AAC stereo)

Resim boyutu (piksel)
L 5568 × 3712; 20,6 M M 4176 × 2784; 11,6 M S 2784 × 1856; 5,1 M 16:9 5568 × 3136; 17,4 M 1:1 3712 × 3712; 13,8 M

ISO duyarlılığı
ISO 160 ile 6400 arası, ISO 6400 (NR), 12.800, 12.800 (NR) (P, S, A veya M modunda kullanılabilir)

Pozlama ölçümü
Matris, merkez ağırlıklı, nokta

Pozlama kontrolü
Değişken programa sahip programlanmış otomatik pozlama, enstantane öncelikli otomatik, diyafram öncelikli otomatik, manuel, pozlama basamaklama Pozlama telafisi (Durağan görüntüler: 1/3 EV'lik adımlarla -3,0 ile +3,0 EV arası, 1 EV'lik adımlarla +3,0 ile +5,0 EV/-5,0 ile -3,0 EV arası, Filmler: 1/3 EV'lik adımlarla -3,0 ile +3,0 EV arası)

Deklanşör tipi
Mekanik ve CMOS elektronik deklanşör

Enstantene hızı
1/16.000 ile 30 saniye arası, Mekanik deklanşör: 1/2000 ile 30 saniye arası, Elektronik deklanşör: 1/16.000 ile 30 saniye arası, Zamanlı çekim: Maksimum 120 saniye (m moduna ayarlandığında.)

Diyafram
Elektromanyetik 7 bıçaklı iris diyafram

Diyafram aralığı
1/3 EV'lik 17 adım (W) (A, M modu)

Otomatik zamanlama
10 saniye veya 2 saniye seçilebilir

USB
Mikro USB konnektörü, (Birlikte verilen UC-E21 USB Cable'dan başka bir USB kablosu kullanmayın.), Yüksek Hızlı USB, Direct Print'i (PictBridge) Destekler

HDMI çıkışı
HDMI mikro konektör (D Tipi)

Wi-Fi (Kablosuz LAN) standartları
IEEE 802.11b/g (standart kablosuz LAN protokolü)

Wi-Fi (Kablosuz LAN) çalışma frekansı
2412 ile 2462 MHz arası (1 ile 11 kanal arası)

Wi-Fi (Kablosuz LAN) güvenliği
Açık sistem, WPA2-PSK

Bluetooth standartları
Bluetooth Özelliği Sürüm 4.1

Desteklenen diller
Arapça, Bulgarca, Çince (Basitleştirilmiş ve Geleneksel), Çekçe, Danca, Felemenkçe, İngilizce, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Hintçe, Macarca, Endonezya dili, İtalyanca, Japonca, Korece, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce (Avrupa ve Brezilya), Rumence, Rusça, Sırpça, İspanyolca, İsveççe, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Vietnamca

Güç kaynağı
Bir EN-EL24 Şarj Edilebilir Li-ion Pil (birlikte verilir), EH-5b AC Adaptörü; EP-5F Güç Konektörü gerekir (ayrı olarak temin edilir)

Şarj süresi
Yaklaşık 2 sa. 30 dk. (EH-73P AC Şarj Adaptörü kullanıldığında ve hiç şarj kalmamışken)

Pil ömrü
Yaklaşık 260 çekim (EN-EL24 kullanıldığında)

Film kaydı için gerçek pil ömrü
Yaklaşık 45 dk. (EN-EL24 kullanıldığında)

Tripod yuvası
1/4 (ISO 1222)

Boyutlar ( GxYxD)
Yaklaşık 106 x 63 x 57,5 mm (çıkıntılar hariç)

Ağırlık
Yaklaşık 359 g (pil ve hafıza kartı dahil)

Çalışma ortamı - Sıcaklık
0°C ile 40°C arası (32°F ile 104°F arası)

Çalışma ortamı - Nem
%85 veya altı (yoğunlaşmasız)


¹ Bluetooth® marka adı, Bluetooth SIG, Inc. şirketine ait tescilli bir ticari markadır ve bu tür markalar, Nikon Corporation tarafından lisans kapsamında kullanılmaktadır.
² ‘Seçileni kaydet’ ayarlandığında.

Daha fazlası için TIKLAYIN

23 Temmuz 2016 Cumartesi

İnceleme - Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM

Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM

Daha fazlası İNCELEME : TIKLA

Canon Lens
Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM


Özellikle biz haberciler için sahada çalışırken süreki değişen kadrajlarda fotoğraf çekerken objektif değiştirmek ciddi bir sorundur. Bu nedenle genellikle 24-70mm f/2.8 objektifleri tercih ederiz. Ama duruma göre geniş açı yada tele/zoom objektiflerle de çalıştığımız oluyr. Örneğim 70-200mm f/2.8 gibi. Tabii fotoğrafın en temell unsuru oolan ışık seçeceğimiz objektifi de etkiliyor ve mümkün oolan en açık diyaframlı (1.8 / 2.8 gibi) objektiflerle çalışmak daha işimize geliyor.

Ancak genel anlamda hiç objektif değiştirmeden geniş açıdan teleye odaak uzaklıklarına sahip ve diyafram değerleri de "eh işte" dedirtecek ölçülerde oolan bir objektif olsa daha hızlı çalışmaz mıydıK? Tabii ki daha iyi olurdu.

Ya da haber fotoğrafçısı değilsiniz ve doğada, yürüyüşte, sokkata fotoğraf çekiyorsunuz. Ve sırt çantasında ekstra ağırşık istemiyorsunuz. Ne yapacasınız? Olabilen en geniş ve en tele odak uzaklıklarına sahip bir zoomla tak dolaş yapmak işinize gelmez miydi?

İşte bu noktada Canon'un Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM objektifi mükemmel olnakaları en üst seviye kaliteyle sunuyor...

Geniş açıdan telefotoya; anında. Çekimlerinizi L Serisi kalitesinde istediğiniz gibi kadraja alın: yaklaşık 11x zoom, Görüntü Sabitleyici ve sessiz, hızlı otomatik odaklama. En üst düzey kalite, en üst düzey verim.

Canon
Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM


Hızlı bakış;

11x zoom
L serisi kalite
Görüntü Sabitleyici
0,7m minimum odaklama mesafesi
Tam zamanlı manuel odak
Toz ve su damlası geçirmez yapı
Dairesel açılan diyafram
E-TTL II mesafe ölçümü
Dijital kameralar için optimize edilmiş lens kaplamaları

Görüntü Sabitleyici


Canon'un yenilenen IS teknolojisi görüntü bulanıklığında gözle görülebilir bir artış olmaksızın yaklaşık üç durak için telafide bulunur. Böylece, daha fazla durumda elde fotoğraf çekilebilmesi sağlanarak tripod taşıma gereksinimi azaltılmış olur. Belirli bir yöndeki ciddi bir hareket bilinçli kaydırma olarak algılanıp düzeltme ilgili yönde kesilir; böylece titreme önlenir.


Ultra Sonik Motor


Ultrasonik motor (USM), ultrasonik titreme enerjisini yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli, çok verimli ve neredeyse sessiz otomatik odaklama için dönme gücüne dönüştürür. Ayrıca hızlı tepki süresi ve doğru durma için iyi bir tutma kuvveti elde edilir. Lens tam zamanlı olarak manuel kontrol edilebilir. Tüm zoom aralığı boyunca 0,7m'lik minimum odaklama mesafesi lensi yakın çekim büyütmeler için ideal hale getirir.

Dijital için mükemmel


Lens şekli ve kaplamaları gölgelenmeleri ve parlamayı önlediğinden lens kayıt sensöründen yansımalara maruz kalabilecek dijital kameralarla kullanım için idealdir. EOS 10D gibi APS-C boyutunda sensörlü dijital kameralara takıldığında, lens 45-480 mm'ye eşdeğer odak uzaklığı aralığına sahip olur.


Yüksek görüntü kalitesi için hassas optikler


Güzel kontrast, düşük bozulma ve yüksek köşeden köşeye çözünürlük tüm zoom aralığında kendini gösterir. EMD (elektromanyetik diyafram) diyafram açıklığını hızlı, sessiz ve yüksek hassasiyetle kontrol eder. Dairesel diyafram, tam diyafram açıklığının iki durak altına kadar hoş bir arka plan bulanıklığını sunar.

Çevre koruma


Zorlu koşullar altında çalışan profesyoneller için tasarlanan EF 28-300mm toz ve su damlası geçirmez bir yapıya sahiptir.


EOS ile çalışma


En yeni EOS yelpazesiyle eşleşecek biçimde geliştirilmiş sürüş paterni lensin hız avantajından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlar. Mesafe bilgileri, yüksek hassasiyetli odak bağlantılı E-TTL II flaşlı fotoğraf ölçümü sağlar.

Odak Uzunluğu: 28 - 300mm / 480 45 mm karşılaştırılabilir APS-C 1.6 x
Diyafram: 5.6 3.5 maksimum: f/A - / 40 22 Minimum: f/A -
Kamera Montaj Tipi: Canon EF
Biçimi Uyumluluk: 35mm Film / Full-Frame Dijital Sensör - (AP) Canon-C
Görüş açısı: 75° - 8° 15'
Minimum Odak Uzaklığı: (70.10 cm) 2.30'
Büyütme: 0.3 x
Maksimum Görüntü Oranı: 1:3
Elemanları/Grupları: 23/16
Diyafram Bıçakları: 8
Görüntü Sabitleyici: Evet
Otomatik netleme: Evet
Tripod Halkası: Evet, çıkarılıp, döndürülebilen montaj
Çapı: 77 mm
Ağırlık: 1.66 kg
Kutu ağırlığı: 5.4 lb
Kutu Boyutları: 11.2 x 6.0 x 6.0"

Tümünü oku

Yalçın Çakır - TIKLA

14 Temmuz 2016 Perşembe

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens

Daha fazlası için: TIKLAYIN

Sony'nin yeni objektifi için ön sipariş kabulleri başladı. Bu lensle ilgili değerlendirmemiz yazının en sonunda. Ama biz önce genel olarak Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lensin özelliklerine bir göz atalım...
Fotoğraf Makinesi Lensi
Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens

Sony çok iddialı olduğu G Master serisinden ürettiği Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens için ön sippariş kabulleri başladı. Sony 70-200 G Master ileri seviye teknolojilerle üretilmiş çok iiddialı bir tele zum objektif.

Bir süre önce duyurusu yapılan Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS Ağustos ayı başlarında satışa başlanacak. Aşağıdaki bağlantılardan ön sipariş incelemesi ya da başvurusu yapabilirsiniz.

Fotoğraf
Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS objektif, "çok yüksek kalite" ve "üstün teknolojik yapı" iddiaları ile piyasaya giriyor.

. G Master nedir?

Sony'nin lenslerinde kullanmaya başladığı G Master tanımlamasının özetle anlamı şu;

"Yüksek çözünürlük ve güzel bokeh efektlerini bir araya getiren yüksek teknoloji ürünü fotoğraf makinesi objektifi. Ve Sony'e göre bu objektifler eşsiz görüntüleme performansının yanında olağanüstü hız, verimlilik ve güvenilirlik sağlar."

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS

. E mount Full Frame fotoğraf makineleri ve E mount APS-C fotoğraf makineleri ile uyumlu.

. Tüm odak uzaklıklarında sabit 2.8 diyafram açıklığı.

. 0,01 mikron yüzey hassasiyetine sahip XA (aşırı asferik) parça, yeni ifade potansiyelleri için daha önce mümkün olmayan düzeyde çözünürlük ve etkileyici bokeh efektleri sağlamaya katkıda bulunur.

Dört adet ED ve iki Süper ED cam parça, tüm görüntülerde ve netleme uzaklıklarında maksimum çözünürlük ve taşmayan renkler sunmak için renk bulanıklığını bastırır.

Sony lens
Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS

. 0,25x maksimum büyütme için minimum netleme mesafesi 0,96 m'dir. Hareketli netleme mekanizması, normal koşullarda yakın çekim performansını etkileyen bozulmaları en aza indirir.

Sony objektif
Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS

. Gelişmiş çift doğrusal ve halka SSM (Süper Sonik Dalga Motoru) aktüatörleri, hem fotoğraf hem de video AF işlemi için gereken hassasiyeti ve gücü sağlar.

. MTF Tablosu

MFT
Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS MFT Tablosu

MTF (Modülasyon Aktarımı İşlevi), bir lensin ince ayrıntıları ne kadar iyi üretebildiğini açıklamaktadır ve ince aralıklı çizgiler arasında elde edilen kontrast derecesine göre ölçülür.

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS Teknik Özellikler

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS lens


Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS Teknik Özellikler 2

Sözün özü; henüz fiziki olarak test edemedik ama uluslararası değerlendirmeleri incelediğimizde ortaya çıkan sonuca göre mükemmel bir 70-200 mm objektif üretmiş Sony mühendisleri. Tebrik ederiz...

İlk fırsatta kendi testlerimizi de yapıp FOTOĞRAF MAKİNESİ VE LENS İNCELEME sayfalarımızda yayınlayacağız.

Not: Sayfadaki göseller Sony'e aittir.

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS Ön sipariş: B&H

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS resmi sayfası: TIKLA


Fotoğraf Haberleri

Photography News

Sony G Master Lens

Sony objektif

Sony

Sony FE 70-200 mm F2,8 G OSS

Fotoğraf Makinesi objektifi

Yalçın Çakır Kimdir

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Dış mekan fotoğraf çekiminde ışıklandırma

Westcott taşınabilir softbox

Daha fazla haber için TIKLA

Softbox
Westcott

Dış mekanlarda modelle çalışırken ışık fotoğrafın özünde olduğu gibi çok önemlidir. Stüdyodaki rahatlığınızı dış mekana nasıl taşırsınız? Stüdyodaki ışık kalitesini nasıl yakalarsınız?

Dünyanın önde gelen iç, dış mekan fotoğrafik aydınlatma, arka plan, fon, softbox, paraflash, ışık-renk yazılımı ve aksesuar üreticilerinden Westcott yeni ürünllerini duyurdu.

Westcott'un "Seyahat dostu" ve "güzellik uzmanı" sloganlarıyla duyurduğu şemsiye tipi, parabolic bracket ve yansıtıcı yeni ürün 5 adet. Katlanabilir, çanak şeklinde ve özel kılıfı ile kolay taşınabilir özelliklere sahip yeni Westcott ürünleri değişik çaplarda üretilmiş.

Özellikle model çekimlerinde tercih edilen bu ürünün öne çıkartılan özelliği, "seyahat dostu" olması. Hızlı kurulan şemsiye tipi aydınlatıcı/yansıtıcılar sağlam alüminyum iskeletten oluşuyor.

Fotoğraf ışığı
Westcott
Sağlam malzeme



Firmanın açıklamasına göre uzun yıllar yıpranmadan kullannacağınız şekilde imal edilmiş olan Westcott ürünlerinin çanak ve kilitleme kısımları sağlam 16 metal parçadan olşuyor.

Yumuşak beyaz içlik

Ürünün beyaz iç yansıtıcı ve yumuşatıcısı yumuşak, kırışmaz, çatlamaz ve dayanıklı malzemeleryle yapılmış.

Dahili metal Speedring (Işık yuvası)

Portre ışığı
Westcott


Popüer tüm ışık ve flash kafalarıyla uyumlu olan Westcott yansıtıcı şemşiyelere ışık kaynağı doğrudan bağlanır. Yani herhangi bir ek adaptöre veya aparata gerek kalmaz.

Çıkarılabilir metal yansıtıcı plaka

Pakete dahil metal ısı ve ışık yansıtıcı ve dağıtıcı plaka oldukça koolay monte edilip çıkartılabiliyor. Bu yansıtıcı sayesinde çok iiyi yansıma sonuçları güzel portreler de çekilebiliyor.

Kaliteli ön kumaş (Difüzyon)

Westcott şemsiye tipi yansıtıcının dış yüzeyi kaliteli naylon kumaşdan yapılmış. Firmanın iddiasına göre işlenmiş difüzyon kumaşların aksine bu kumaş türü renk sıcaklığını değiştirmeden ışık kaynağını yumuşatır.

Işık
Westcott


Özellikler;

▸ Yüksek kaliteli değişik çaplarda katlanabilir çanak şekilli softbox
▸ Profesyonel fotoğrafçı Joel Grimes tarafından tasarlanmış
▸ Yumuşak, net ve açık bir ışık yönlendirir
▸ Şemsiye açısı ve çeklini saniyeler içinde ayarlayabilirsiniz
▸ Kaliteli ve sağlam kilitleme donanımı
▸ Yansıtıcı yumuşak beyaz içlik
▸ 16 parçadan oluşan dayanıklı tamamı metal elemanlar
▸ Speedring ışık yuvası

Kutu içeriği:
1 adet ana şemsiye softbox
1 adet Speedring ışık yuvası
1 adet Difüzyon paneli
1 adet taşıma kılıfı (Çantası)

Ürün web sitesi: http://www.fjwestcott.com/

Yalçın Çakır Hakkında

12 Temmuz 2016 Salı

Manzara fotoğrafı - ND filtre kullanımı

Manzara fotoğrafı ve ND filtre

Tüm incelemeler için: TIKLA

Şimdi tam zamanı; manzara fotoğrafı için ND filtreler

LEE - Filters Big Stopper Glass Filter
LEE - Filters Big Stopper Glass Filter

Deniz kenarında, ormanda, bir çağlayan ya da hızla akan derenin, köpüre köpüre ilerleyen nehrin yanındasınız. Üstelik fotoğraf makineniz, tripodunuz da yanınızda. Neden harika manzara fotoğrafları çekmeyesiniz?

Bu yazımda genel manzara fotoğrafı çekim tekniklerine değinmeyeceğim. Genel kuralları (Kadraj, ışık, pozlama vd...) bildiğinizi varsayarak uzun pozlama yapmanıza olanak tanıyan ve hemen tüm profesyonel ya da yarı profesyonel manzara fotoğrafçısının yanından eksik etmediği LEE markasının ürettiği "Filters Big Stopper Glass Filter" ürününe göz atacağız.

LEE - Filters Big Stopper Glass Filter

Lee Big Stopper filtresi normal ışık şartlarında, çok çok daha fazla uzun pozlama yapabilmeniz için size 6, 10, 15 f/stop (durak) avantaj sağlar. Yani lense giren ışık miktarını önemli ölçüde azaltmak için tasarlanmış yüksek kaliteli cam uzun pozlama filtresidir.

Objektifin önüne vidalanarak takılan alışkın olduğunuz daire şeklindeki filtrelerin yerine kullanabileceğiniz bu filtreler plaka halinde yüksek kaliteli camdan imal edilir ve objektifin önüne monte edilen adaptöre yerleştirilir.

Bazı manzara fotoğraflarına bakınca şaşırırsınız. Kumsaldan başlayıp uzayıp giden deniz bir tül gibidir. Ya da ormanın içinde denk geldiğiniz bir şelalenin suları ve / veya taşların arasından köpürdeyerek akan derenin suları da ipeksi bir etkiyle fotoğrafa güzellik katmıştır.

Peki ama nasıl olur bu? Hava yaz. Güneş pırıl pırıl. 100 ISO ile çekim yapmanız ve en kısık diyafram değerinde pozlamanıza rağmen enstantane 250'ler civarında. Yani bulanık görüntü almanız neredeyse imkansız... (Netlemeniz tamam ise :))

Akan suyu, hareket eden objeleri öyle ipeksi bir şekilde (bulanık) yakalamanız mümkün değil. Deklanşöre basınca su su gibi, dal dal gibi ot da ot gibi çıkacak. Ama biz bunu değil de hep görüp de beğendiğimiz fotoğraflardaki gibi bulanık olmasını istiyoruz. Üstelik kadrajın tamamı bulanık olmayacak. Sadece hareketli objeler bulanıklaşacak... Ne yapacağız? İşte burada devreye ND (Neutral Density) yani Doğal Yoğunluk filtresi devreye giriyor.

LEE - Filters Big Stopper Glass Filter
LEE - Filters Big Stopper Glass Filter


Hangisini tercih etmeliyiz?

A - Daire tipi:

Daire ya da halka tipi olan filtreler. Objektifin en önündeki filtre vidalama yuvasına takılıp döndürdükçe ya da değiştirdikçe f değeri de değişen ND filtreler.

Kaynak: BAKINIZ - Filtre bulucu

Genişaçı lensinizin filtre çapına uygun bir tane edindinizmi tamamdır. Taşıması da, kullanması da kolay. Hatta artık önemli lens markaları kalite serisi lenslerinin filtre çaplarını mümkün olduğunca eşit üretmeye gayret ediyor ki, sürekli farklı amaçlı ve farklı çaplarda filtre almak zorunda kalmayasınız diye. Yani her objektife farklı çapta filtreye para harcamayın diye... Böylece tek bir filtreyi aynı filtre çapındaki çeşitli odak uzunluğundaki objektiflerle kullanabiliyorsunuz.

Not: Ultra geniş açı ve balık gözü lenslerde ön kısımda camın dışa dönük bombeli yapısı nedeniyle vidalı filtre yuvası bulunmaz. Bu tür lenslerde en arka kısıma takılabilen özel bir filtre aparatı kutudan çıkar ve genellikle jel filtre buraya takılır.

B - Kare ya da dirtdörtgen tipi:

Bu tip filtreler genelde camdan üretilir ve kolay zarar görmesi en büyük eleştirdir ama aynı zamanda profesyonellerin de tercihidir. Son zamanlarda bu tip filtre üreten neredeyse tüm firmalar süngerli dayanıklı, korunaklı özel kaplar ile filtreleri satmakta. Zaten haber amaçlı, koşturmacalı bir çekim yapmayacağınız için bu filtreler zamanınızın bol olacağı, uzun pozlama yapacağınız sakin çekimler için ideal.

Bu tip filtreler için ek bir masraf lazım. Bu filtreyi lensinizin önünde sabit durmasını sağlayacak adaptör ve objektif halkası almanız gerekiyor.

Bu tip filtrelerde fotoğrafçıların en çok tercih ettiği markalar arasında yer alan (Başka kaliteli markalar da var. Karar vermeden araştırın) LEE - Filters Big Stopper Glass Filter'i inceleyeceğiz.

İncelenen ürün; LEE - Filters Big Stopper Glass Filter

LEE markasının bu segmentte 6 stop, 10 stop ve 15 stop avantaj sağlayan 3 tipi var. Yani çok sert ve dik öğle ışığında bile uzun pozlamalar yapabileceğiniz 15 stopdan 6 stopa kadar farklı alternatifler mevcut.

İp uçları:

Beyaz dengesi:

Bazen ND filtre kullanımında renk tonu sapması olabilir. Bu bir fotoğraf düzenleme yazılımı ile düzeltilebilir. Bazen sonuca güzel katkı sağlamışsa bilerek de bırakabilirsiniz. Ancak işi garantiye almak istiyorsanız fotoğraf makinenizin menülerinden beyaz ayarını (With Balance) önce otomatikte deneyerek çekim yapın. Sonuca bakın. Ardından isterseniz alternatif ayarlarla test yapabilirsiniz.

Çekim:

Uzun pozlama için sakın olaki bileğinize ya da omuzunuza güvenmeyin. Mutlaka gerçekten sağlam ve body + lens ikilisinin ağırlığını kaldırabilecek bir tripod edinin. Ayrıca mutlaka kablolu ya da kablosuz uzaktan deklanşör tetikleyici kullanın.

Ürün: LEE - Filters Big Stopper Glass Filter
Malzeme: Kaliteli cam
Aksesuar: Korumalı saklama kabı
Montaj/Tutucu: Lens önü yerleştirme aparatı

YAZININ ORJİNALİ - TIKLA

Işığınız bol olsun.

ND Filtre

Neutral Density

LEE - Filters Big Stopper Glass Filter

Manzara Fotoğrafı

Yazar: Yalçın Çakır


Yeni Objektif: Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Daha fazlası için TIKLAYIN

Sony objektif
Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA


Sony, tam kare (Full Frame) Sony E mount aynasız fotoğraf makineleri için yeni FE Zeiss 50mm f/1.4 Planar T* ZA lensi duyurdu.

Sony, Sony E-mount kameralar için 50mm F1.4 ZA lensini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 35 mm full frame sensör kkllanıılmış Sony aynasız bodyler için tasarlanan Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA kaliteli bir lens.

Sony, full frame gövdeler için FE 50mm F1.4 ZA Prime Lens

Yeni ZEİSS® Planar F1.4 objektif, yüksek çözünürlüklü, yüksek kontrastlı ve genel olarak olağanüstü bir performans sunmak için tasarlanmış... Bu yeni 50mm odak uzunluğundaki prime objektif maksimum 1.4, minimum 16 f değerine sahip.

Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA
Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA


Üzerinde görüntü sabitleyici bulunmayan (aslında ihtiyaç da yok) Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA objektif Sony'nin aynasız full fraame bodylerinde Sony FE mouny ile uyumlu.

11 diyafram bıçağı bulunan Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA objektif 9 grup halinda 12 elemandan oluşuyor. ED elemanlar ve Zeiss kalitesinde kaplamalarla kalitesi arttırılmış bir full frame objektif.

Minimum odaklaması 0.45m, maksimum büyütmesi 0.15× olan Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA objektif halka tipi ultrasonik odaklama motoruna sahip. Hem otomatik hhem de tam manuel netleme özelliklerini de barındıran Zeiss Planar T* FE 50mm F1.4 ZA objektif 778 gram ağırlığında. 108 mm uzunluğunda ve filtre çapı 84 mm.

Yazar: Yalçın Çakır

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Photoshop Magnetic Lasso Tool

Photoshop Magnetic Lasso Tool

Nasıl Yapılır - TÜMÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLA

Photoshop dersleri

Fotoğraf düzenleme programı (Fotoğraf düzenleme yazılımı) dediğimiz zaman onlarca seçenek çıkıyor karşımıza. Ama hiç şüphesiz en yaygın bilinen ve kullanılan fotoğraf düzenleme yazılımı markası Adobe'nin Photosop'u...

Zaman zaman bu sayfalarda Photoshop'a dair "Nasıl Yapılır" yazıları yayınlayacağım. Başlangıç, orta seviye ve ileri seviye Photoshop kullanımlarını anlatacağım. Zaman zaman bu sayfaları kontrol ederseniz ya da bu siteyi aşağıdaki bağlantılardan takip ederseniz güncellemelerden düzenli olarak haberiniz olur... Ayrıca Google Plus bağlantımızdan "Kolleksiyonlar"ı da takip edip farklı başlıklarda Fotoğraf Haberleri izleyebilirsiniz.

Twitter

Facebook

Google+

Fotoğraf Haberleri Blog

Photoshop'da Magnetic Lasso

Bir fotoğrafta karışık nesneler var ve siz bunlardan birini ya da bir kaçını ayırmak (ayıklamak/kesmek) istiyorsunuz. Bunu bir kaç farklı yöntemle yapabiliriz ama ben bu yazımda Photoshop Magnetic Lasso (Mıknatıslı Seçme) seçeneğini anlatacağım.

Önce Photoshop programını açıp ana çalışma ekranına bir portre fotoğrafı getiriyoruz.

1. Photoshop'da görseli açın

Yol: Dosya → Aç → Dosya Konumu → Tıkla

Magetic Lasso
Photoshop magnetic Lasso

2. Photoshop'da çalışma alanında aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bir çiçek ve arka planında yapraklar var. Ben bu çiçeği seçmek, kesmek ve başka bir fotoğrafa Photoshop aracılığıyla taşımak istiyorum. Bunun için daha hassas biir işaretleme ve seçme ayarına ihtiyacım var. İşte bunu Photoshop Magnetic Lasso ile yapacağız.

Önce Photoshop çalışma ekranında soldaki menülerden Araçlar Paleti'nde bulunan Lasso (Photoshop Türkçe'de Kement olarak geçer) Manyetik Kemet Aracı ya da Magnetic Lasso aracını tıklayarak seçiyorum. Photoshoop menülerinde sağ alt köşesinde üçgen resmi bulunan kutucukların üzerine gelip mausu basılı tuttuğunuzda gizlenmiş öğeleri görebilirsiniz.

Şimdi Magnetic Lasso ya da Türkçe Photoshop'da yazdığı şekliyle Manyetik Kement Aracı'nı seçtik.

Photoshop
Magnetic Lasso Tool

3- Fotoğrafınız hazır. Makyaja başlayalım

Şimdi fotoğrafta seçmek / kesmek istediğiniz yerleri noktalamaya / işaretlemeye başlayacağız. Bunun için Phootoshop Araçlar menüsünde Lasso Tool bölümünde Magnetic Lasso Tool'u seçtiğimizden emin olalım. Aşağıdaki fotoğrafa bakabilirsiniz.

Adobe Photoshop
Lasso

4. Magnetic Lasso ile işaretleme nasıl yapılır?

Photoshop'da Magnetic Lasso Tool'u seçince faremizin imlecinin değiştiğini göreceksiniz. Minik okun yanında mıknatıs ikonu çıkması lazım. Aşağdaki görseldeki imleç Photoshop Programı'nda Magnetic Lasso Tool'u seçince varsayılan olarak çıkar. Eğer Caps Lock tuşuna bir kere basarsanız bu imleç daire içindeki + şeklini alır. Caps Lock'a bir kere daha basarsanız imleç aşağıdaki şekle döner. Bazı fotoğraf sanatçıları ve grafikerler bu daire içinde + işaretiyle daha rahat seçim yapıldığını düşünerek onu kullanırlar. Tercih sizin.

Şimdi dikkat; Photoshop Magnetic Lasso Tool'un en güzel yanı, "Yapışması..." Adı üstünde Magnetic yani mıknatıslı. Bu bize fotoğrafı düzenlerken büyük kolaylık sağlayacak.

Fotoğrafta seçip ayırmak istediğiniz bölümdeki nesnenin seçmeye başlamak istediğiniz bir yerine gelip farenin sol tuşuna bir kere basın.. Ve seçeceğiniz nesnenin dış çeperi (sınırı/ konturu) boyunca ilerledikçe (tekrar tekrar basmaya gerek kalmadan) seçimin de otomatik olarak ortaya çıktığını göreceksiniz.

Magnetic Lasso
Mıknatıslı Seçim

5- Çalışma hassasiyetini belirleme

Photoshop Magnetic Lasso Tool'u kulllanırken işinizin hassasiyetine göre seçenekler bulunmaktadır. Yani seçim aracını ilerletirken hangi hassasiyette yakalama istiyorsunuz. Şöyle ki kaba bir şekilde (görselde olduğu gibi) çok da özenmeden seçip kesebilirsiniz. Ya da milimetrik olarak seçip kesebilirsiniz. Örneğin bir portrede saç detayları... Bunun içinde üst menüdeki (Magnetic Lasso'yu seçince çıkar/görünür hale gelir) ince ayarlara bakacağız. Örnek aşağıda.

Fotograf yazılımı
Photoshop Lasso

6- İlk olarak fotoğrafı büyüteceğiz

Öncelikle Photoshop çalışma ekranında fotoğrafımızı görece olarak büyüteceğiz. Yani fotoğrafta seçeceğimiz yerleri daha iyi görmek için fotoğrafı aşağıda olduğu gibi Photoshop'da büyütüyoruz. Seçeceğimiz kısımın konturunun karışıklığına göre (arka plan ve çevre plandaki nsenelerle bağı) resmi büyütüp Photoshop Magnetic Lasso'yu daha sağlıklı uygulayabiliriz. Mesela seçeceğimiz nesne tek bir renk arka plan üstündeye seçmek ve kesmek ya da kopyalamak çok kolay. Ama mesela seçeceğimiz nesne bir çimenlik üerindeki çiçek demetleri arasındaysa büyütme yapmamız şart... Ayrıca seçimde kenar kontrastı, frekans değeri de önemli. Aşağıda anlayacağım. Örnek aşağıda.

Photoshop
Magnetic Lasso üst bar

7- Seçime başlamak ve ilerlemek.

Adobe Photoshop fotoğraf düzenleme yazılımında Magnetic Lasso Tool'u nasıl kullanacağımızı görüyoruz. Fotoğrafta ayrıcağımız nesneyi işaretlemeye başlamadan önce Photoshop çalışma alanının üst kısmında yer alan barda (magnetic Lasso Tool seçilince çıkar) "Feather", "With", "Contrast", "Frequency" ayarlarına hızlıca göz atalım. Türkçe Photoshop'da bu bardaki başlıklar şöyle;


Adobe Photoshop
Ayarlar

8- Üst bar ince ayarları

Photoshop fotoğraf düzenleme programında Magnetic Lasso Tool seçliyken üst barda ortaya çıkan menülerden ilk kutucuk Feather ya da Geçiş Yumuşatma. Bu değer varsayılan olarak "0" sıfırdır. Yanındaki seçenek kutucuğu Anti-alias yani Kenar Yumuşatma seçeneği de varsayılan olarak seçilidir. Öyle de kalsın. With seçeneği fırçanızın ya da imlecinizin seçim büyüklüğü (genişliği) değeridir. İşin hassasiyetine göre değiştirin. Contrast yani Kontrast değeri önemli. Seçeceğiniz nesnenin kenarlarındaki (kontur) renk ve kontrast geçişini beliryen değerdir. Kontrast ve keskinlik azsa hem With'de hem de Contrast'da küçük değerler kullanın. Frekans yani Sıklık seçeneği de varsayıllan olarak 57'dir. Öyle de kalsın. Kendinizi geliştirince bu değerle oynarsınız.

Magnetic Lasso
Seçim Ayarları

9- Seçime başlayalım

Fotoğraf düzenleme yazılım olan Photoshop'da Magnetic Lasso Tool ayarlarımızı yaptık. Şimdi seçime başlayacağız. Unutmadan olak yanlış bir yere tıklarsanız Windows'da Backspace, Mac'de ise Siltuşuna dokunarak hatalı noktayı kaldırabilirz.


Fotoğraf yazılımı
Görüntüyü seçmek

10- Nasıl ilerleyip nasıl sonlandıracağız

Adobe Photoshop dünyada en yaygın kullanılan fotoğraf düzenleme programları arasında ilk sıralardadır. Eğer fotoğrafla ilgileniyorsanız en temel kullanım araçlarını tanımanız ve uygulamayı bilmeniz gerekir. İşt bunlardan Photoshop Magnetic Lasso Tool'da seçme işlemine başlıyoruz.

Photoshop
Photoshop çalışma alanı
Seçeceğimiz nesnede belirlediğimiz bir noktaya gelip farenin sol tuşuna bir kere basıyoruz ve nesnenin dış çeperi (kenar/Kontur) boyunca fareyi sürüklüyoruz. Dikkat, 1 kere basıp tuşu bırakıp ilerliyoruz. Ve seçme işlemini tamamlayıp başladığımız noktaya gelince imleç şekil değiştirecek o zaman sol tuşa bir kere basın. Bitti...

Şimdi bu kesilen parçayı ne yapmak istiyorsanız ona göre işlem yapın....

Yalçın Çakır - TIKLA

Işığınız bol olsun.

Photoshop

Photoshop dersleri

Photoshop'da Magnetic Lasso Tool

Magnetic Lasso

8 Temmuz 2016 Cuma

Fotoğraf makinesi inceleme: Canon EOS 7D Mark ii

Fotoğraf makinesi inceleme: Canon EOS 7D Mark ii

Daha fazla inceleme: TIKLA

Canon EOS 7D Mark ii
GENEL BAKIŞ; Canon'un TIPA AWARDS 2015 ve EISA AWARD 2015 ödülleri sahibi bodysini incelemeye aldık. Orta seviyenin üst sınırı ve lens tercihlerine göre İleri Seviye bir body Canon EOS 7D Mark ii. Hız tutkunlarının dikkatini çekecek kadar ardıl çekim hızına sahip; saniyede 10 kare. Ele çok iyi oturuyor. Sanki Mark iii tutuyormuşsunuz hissi verdi bana. Aslında sensörünü de full frame yapsalarmış çok daha iyi olurmuş diyorsunuz çalışırken ama pazarlama taktiği bu. Yine de bu fiyata çok iyi bir body. Mesela Canon EOS 6D uygun fiyatlı full frame ama bana 7D kadar sıcak gelmemişti.

Bu bodyde teknik özelliklere baktığımda ilk dikkatimi çeken öğelerden birisi görüntü işlemcisi; 2 tane Digic 6 Dual işlemci. E, saniyede 10 kare çekim hızına da ancak böyle yetişiyor. 65 çarpraz tip odaklama noktası kadrajın tamamına dağılmış. Yani netleme sorununuz olmayacak. Valla haber takibinde Canon EOS 5D Mark ii body kullanan birisi olarak 7D Mark ii'nin üzerinde çift depolama yuvası olmasını kıskandım. Ve 20.2 pikseli de ne kadar ayrıntı yakalayabileceğinizin en büyük göstergesi.



Fotoğraf: Canon EOS 7D Mark ii - Kaynak: https://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/eos_7d_mark_ii/assets/image/features/gallery/032A3671.jpg

Ve tabii bir de GPS'i olması beni cezbetti. Ne demek o derseniz, benim gibi çok gezen biriyseniz çok iişinize yarar. Çektiğiniz fotoğrafa anında otomatik olarak (Eğer isterseniz) konum ve diğer bilgilreri data olarak eklemesi. Ayrıca body üzerinde gelen HDR çekim modu ile çoklu pozlama seçenekleri de sonuçları itibariyle arkadaşlarınızı kıskandırır.



Fotoğraf: Canon Kaynak: https://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/eos_7d_mark_ii/assets/image/features/multi-exposure.jpg

Bu bodyi hem içeride hem de dışarıda kullanabilirsiniz. Ancak varsayın ki stüdyoda değil de sahada çekimdesiniz ve hava koşulları kötüleşti. Ne yapacaksınız. Çekimi mi terk edeceksiniz? Tabii ki hayır. Bu bodyde tam fonksiyonlu hava koruma sistemi var.



Fotoğraf: Canon EOS 7D Mark ii -Kaynak: https://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/eos_7d_mark_ii/assets/image/features/gallery/thumb/2A_A1526_4.jpg

Neyse siz full frame öncesi ne alabilirim derseniz gönül rahatlığı ile yıllarca kullanabileceğiniz ve satarken de zorlanmayacağınız Canon EOS 7D Mark ii seçebilirsiniz. Şimdi ayrıntılarına bakacağız Canon EOS 7D Mark ii'nin.

AYRINTILI BAKIŞ;

Sensör: 22,4 mm x 15,0 mm CMOS

Etkin Piksel: Yaklaşık 20,2 MP

Toplam Piksel: Yaklaşık 20,9 MP

Oran: 3:2

Sensör Temizleme: EOS entegre toz temizleme sistemi

Görüntü İşlemcisi: İkili "DIGIC 6"

Mount: EF/EF-S

Odaklama: CMOS sensörlü TTL-CT-SIR

AF Noktaları: 65 çapraz tip AF noktası (Merkez noktası ekstra hassas f/2,8'de dual çapraz tipi, f/8'de çapraz tipidir ve -3EV'ye karşı hassastır).

AF Modları: AI Focus. Tek Çekim. AI Servo

AF Nokta Seçimi:

Otomatik seçim: 65 noktalı AF

Manuel seçim: Tek noktalı AF (65 yalnızca çapraz tip, 21 veya 9 noktalı seçilebilir)

Manuel seçim: Nokta AF

Manuel seçim: AF noktası Genişletme 4 nokta (yukarı, aşağı, sol, sağ)

Manuel seçim: AF noktası Genişletme çevreleyen 8 nokta

Manuel seçim: Alan AF

Manuel seçim: Geniş Alan AF

Dikey ve yatay çekim için AF noktaları ayrı seçilebilir

Pozlama:

Ölçüm:

252 alanlı Çift Katmanlı SPC ile TTL tam diyafram ölçümü

(1) Değerlendirmeli ölçüm (Tüm AF noktalarıyla bağlantılı olarak)

(2) Kısmi ölçüm (merkezde (merkezde vizörün yaklaşık %6'ünde)

(3) Nokta ölçüm (merkezde (merkezde vizörün yaklaşık %1,8'inde)

(4) Merkez ağırlıklı ortalama ölçümü

Aralık: EV 0 - 20 (23 °C'de 50 mm f/1,4 lensle ISO100'le)

AE Kilitleme: Otomatik: Odak yakalandığında, değerlendirmeli ölçüm pozlamasıyla Tek Çekim AF modunda.

Telafi: 1/3 veya 1/2 kademeli olarak +/-5 EV (AEB ile birlikte kullanılabilir).

ISO Hassasiyet:

Otomatik (100-16000), 100-16000 (1/3 veya tam kademeli olarak)

ISO H1: 25600, H2: 51200 değerine genişletilebilir

Film çekimi sırasında: Otomatik (100-16000), 100-16000 (1/3 adım artırma veya tam kademeli olarak) ISO L: 25600'e genişletilebilir

Manuel: Yaratıcı alan modlarında AE kilit düğmesiyle.

Enstantane: 30-1/8000 saniye (1/2 veya 1/3 kademeli), Ampul (Toplam enstantane hızı aralığı. Kullanılabilir aralık çekim moduna göre değişir)

WB:

AWB, Gün Işığı, Gölge, Bulutlu, Tungsten, Beyaz

Floresan ışık, Flaş, Özel, Renk Sıcaklığı Ayarı.

Beyaz dengesi telafisi:

Mavi/Amber +/-9

Macenta/Yeşil +/-9



WB Odaklama:

Tek kademeli +/-3 seviye

Deklanşöre her basışta odaklanan 3 resim.

Seçilebilir Mavi/Amber sapma veya Macenta/Yeşil sapma düzeltmesi.

Çekim Modları: Sahne Akıllı Otomatik, Program AE, Enstantane önceliği AE, Diyafram önceliği AE, Manuel (Fotoğraf ve Film), Ampul, Özel (x3)

Stiller: Otomatik, Standart, Portre, Manzara, Doğal, Aslına Sadık, Siyah Beyaz, Kullanıcı Tanımlı (x3)

Renk Uzayı: sRGB ve Adobe RGB

Ardıl Çekim: "Maks. Yaklaşık 10 fps (sonsuz JPEG sayısına veya UDMA7 kartlı 31 RAW görüntüsüne (1) (2) (10) kadar sağlanan hız.

Dosya Formatları: JPEG: Fine, Normal (Exif 2.21 [Exif Print] uyumlu) / Design rule for Camera File system (2.0), RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14 bit, Canon orijinal RAW 2. sürüm), Dijital Baskı Sırası Formatı [DPOF] Sürüm 1.1 uyumluluğu

Arayüz: SuperSpeed USB 3, HDMI mini çıkış (HDMI-CEC uyumlu, sıkıştırılmamış YCbCr 4:2:2 çıkış, video akışı için 8 bit mümkündür, HDMI aracılığıyla ses çıkışı da mümkündür). Harici mikrofon (Stereo mini jak). Kulaklık soketi (Stereo mini jak)

Depolama: CompactFlash Türü I (UDMA 7 uyumlu), SD kart, SDHC kart veya SDXC kart. UHS-I türü SD kartıyla yüksek hızda yazma desteklenir.

Enerji: Şarj edilebilir Li-ion Pil LP-E6N (cihazla birlikte verilir)

Fiziki Yapı: Magnezyum Alaşımlı gövde muhafazası. 148,6 x 112,4 x 78,2 mm. Yaklaşık 910 gr.

Yazar: Yalçın Çakır

Fotoğraf makinesi inceleme: Pentax K-3 Prestige Edition

Fotoğraf makinesi inceleme: Pentax K-3 Prestige Edition

Daha fazla inceleme: TIKLA

Fotoğraf makinesi inceleme: Pentax K-3 Prestige Edition
İlk fotoğraf makinem Pentax Spotmatic'di. Aynalı, reflex, filimli, vidalı mount sağlam bir bodysi vardı. İlk göz ağrım olduğu içindir Pentax markasını hep sevmişimdir. Dijital çağa geçişimizle birlikte Pentax firması da ilk başlarda değişimi biraz ağırdan alan üreticilerden oldu. Ricoh ile birleşerek adını Ricaoh Pentax olarak değiştiren firma iyi ve profesyonel işlere imza atmaya başladı. Genellikle adı pek duyulmasa da orta format sensörlü (Yani APS-C ve FF'den daha büyük ölçekli sensörü olan) body üretiminde çok daha iyi noktalara geldi. Örneğin Pentax 645Z. Yaklaşık 33 bin Türk Lirası'ndan satılıyor ve Hasselblad'ın H5 serisine rakip özellikler taşıyor. Ağırlıklı olarak profesyonellerin tercih ettiği Pentax 645Z reklam fotoğrafçılarının da ilgi alanında. Sensörü merak ettiyseniz yazayım; 51.4MP CMOS Sensör. Boyutları: 43.8 x 32.8 mm. Anlayacağınız büyük boyutlu ve çok yüksek pikselli.

GENEL BAKIŞ;

Neyse biz dönelim Pentax K-3 Prestige Edition Body'e. Pentax'ın DSLR serisinden çıkarttığı CMOS sensörlü en iyi bodylerinden birisi. Adından da anlaşılacağı gibi, "Prestij" bodysi olmuş. 24 MP gibi yüksek bir piksel oranındaki sensörü 23.5mm×15.6mm APS-C boyutlarında ve titreşimsiz özellikte. Üzerinde hayli çalışılmıış Prime III görüntü işlemcisini kullanıyor. ISO aralığı 100 / 51.200... Prime III sayesinde düşük ışık koşullarında daha başarılı fotoğraflar elde edbiliyorsunuz.

Tam 92 noktasından yalıtılmış body zor koşullarda kullanmaya uygun olarak üretilmiş. Çizgileri biraz sert ama ele iyi oturuyor. Kavramasında (Ergonomik anlamda) sorun yok. Güneşe karşı çekimler için flare etkiisini en aza indirmek için özellikler eklenmiş. Pozlaması da çok iyi; 86 bin piksellik ölçüm hücresi var. Ve ardıl çekimlerde saniyede 8.3 kareye hızlarına çıkabiliyor. Ayrıca üzerinde kayıt için çift kart yuvası var. Ve bir de çok iyi geliştirilmiş SR (SR:Shake Reduction) özelliği. Yani bodyde yerleşik, Pentax'ın tüm lensleri ile çalışan titreşim engelleme modülleri. 27 odaklama noktası, sensör sektöründe yenilik sayılan seçmeli AA filtre simlatörü ve daha pek çok özellik. Üstelik çok kaliteli RAW kaydı da alabilirsiniz. Yani Pentax K-3 Prestige Edition Body uygun fiyatı, sağlam yapısı ve ilginç özellikleriyle tercih edilebilir.

Body ve lens incelemelerimde bütçeye uygun, fotoğrafa gönül vermişleri üzmeyecek ve cüzdanlarını kasmayacak diğer "ortanın üstü ve ileri seviye" modelleri de ele alıyorum. Pentax K-3 Prestige Edition Body'de bunlardan birisi. Şimdi "Ortanın üstü ve ileri seviye" body örneklerinden olan Pentax K-3 Prestige Edition Body'nin özelliklerine bakacağız.

AYRINTILI BAKIŞ;

Sensör: 23.5 x 15.6 (mm) CMOS - AA Filtre Simülatörü. SR birimi kullanılarak Noise azaltma. (Düşük ışık ve yüksek ışıkta grenlenmeyi azaltma özelliği)

Piksel: Yaklaşık. 24,71 MP

Etkin Piksel: Yaklaşık. 24.35 megapiksel

Fotoğraf Kayıt formatları: JPEG: L (24M: 6016x4000) M (14M: 4608x3072) S (6M: 3072x2048) XS (2M: 1920x1280). RAW: L (24M: 6016x4000)

Video Kayıt Formatları: Full HD (1920x1080, 60i / 50i / 30p / 25p / 24p), HD (1280x720, 60p / 50p / 30p / 25p / 24p)

ISO: ISO AUTO / 100 - 51200 kadar (1EV 1 / 2EV veya 1 / 3EV ayarlanabilir)

Titreşim Engelleyici: Body üzerinde sensör kaydırmalı sarsıntı azaltma (SR: Sarsıntı Azaltma); Yaklaşık. 3.5EV

Sensör temizliği: Ultrasonik titreşimlerle ve "DR II" seçeneğini kullanarak görüntü sensörü temizliği, Toz Uyarısı fonksiyonu.

Lens Uyumluluğu: PENTAX KAF, KA bayonetli lensler.

Odaklama: TTL

Odaklama özellikler: SAFOX 11, 27 odaklama noktası (merkezde 25 çapraz tip odak noktası)

Diyoptri ayarı: Var

Obtüratör: 1/8000

Pozlama Modları: Yeşil mod, Program, Hassasiyet Önceliği, Deklanşör Öncelikli, Diyafram Önceliği, Obtüratör & Diyafram Önceliği, Manuel, Bulb, Kullanıcı 1, 2, 3.

Flash: Body'de dahili flash. P-TTL flaşh.

WB: Otomatik, Bulutlu , Gün Işığı, Gölge, Floresan Işık (D: Yaz Renk, N: Günışığı Beyaz, W: Soğuk Beyaz, L: Sıcak Beyaz), Tungsten Işığı, Flaş, CTE, Manuel WB (en fazla kaydedilen 3 görüntünün beyaz dengesi ayarını kopyalama)

Depolama: Depolama Ortamı: SD, SDHC ve SDXC Hafıza Kartı, Eye-Fi kart, (USH-1 standartlarına uygundur) Çift SD kart yuvası: RAW bir karta, JPG bir karta ayrı ayrı kayıt olanağı, Görüntü kopyalama olanağı.

Dosya Formatları:

RAW (PEF / DNG), JPEG (Exif 2.30), DCF2.0

JPEG: L (24M: 6016x4000) M (14M: 4608x3072) S (6M: 3072x2048) XS (2M: 1920x1280), RAW: L (24M: 6016x4000)

Kalite Düzeyi RAW (14bit): PEF, DNG, JPEG: * (En iyi), ** (iyi), *** (İyi), RAW + JPEG. Renk seçimi: sRGB, AdobeRGB

Arayüz: USB3.0, harici güç kaynağı terminali, X-synch soketi, HDMI çıkış terminali (Tip D), stereo mikrofon giriş terminali, Kulaklık terminali. USB Bağlantısı: MSC / PTP

Enerji: Lityum-ion Pil D-LI90P

Fiziki Özellikler: Yükseklik: 100 mm, Genişlik: 131,5 mm. Derinlik: 77,5 mm. Ağırlık: 715 gram (sadece Body)

Kutu İçeriği: Şarj edilebilir Lityum-ion Pil D-LI90, Pil Şarj cihazı D-BC90, AC kablosu, Askı O-ST132, ME Vizör Koruyucu, Yazılım (CD-ROM) S-SW140, Lens yuvası kapağı, Battery Grip terminal kapağı.

Fiyat; 2016 Ocak - 649 Dolar / ABD

Nereden Alınır; İncele

Üretici: Ricoh Pentax

Body sayfası: http://www.ricoh-imaging.co.uk/en/digital-slr/K3.html

Pentax K-3 Prestige Edition Body İngilizce Manual PDF için → burayı tıklayın.

Yararlanılan kaynaklar; Kullanım klavuzu ve inceleme araştırmaları.

Pentax K-3 Prestige Edition Body ile çekilmiş örnek fotoğraflar; http://www.dpreview.com/sample-galleries/7891115217/pentax-k-3-samples-gallery

Yazar: Yalçın Çakır

Fotoğraf makinesi inceleme: Canon EOS 100D

Fotoğraf makinesi inceleme: Canon EOS 100D

Daha fazla İnceleme: TIKLA


Fotoğraf makinesi inceleme: Canon EOS 100D
Fotoğraf makinesi inceleme: Canon EOS 100D
Ön Söz: Fotoğrafta teknolojik üstünlükler çok önemli. Örneğin sensör, piksel sayısı, lenslerin kalitesi, bodynin özellikleri. Ama bu saydıklarım profesyoneller için. Yani ekipman setine nereden baksanız en az 30-40 bin lira yatırmışlar için geçerli. E bu durumda da attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değiyor. Yani ona göre kazanıyorsunuz. Ancak iyi fotoğraf çekebilmek için öyle milyon liralar harcamak da gerekmiyor. Her zaman söylerim, eğer amacınız iyi fotoğraflar çekmekse 1. sırada bilgi, 2. sırada ilgi, 3. sırada ekipman gelir. Çok araştıracaksınız, çok okuyacaksınız, çok gezeceksiniz. Body ve lens incelemelerimde bütçeye daha uygun, fotoğrafa gönül vermişleri üzmeyecek ve cüzdanlarını kasmayacak modelleri de ele alıyorum. Canon EOS 100D'de bunlardan birisi. Şimdi "Giriş seviyesi" body örneklerinden olan Canon EOS 100D'nin özelliklerine bakacağız. Bir not; Eğer giriş seviyesi bir fotoğraf makinesi almaya karar verirseniz kesinlike "Kit" olarak tercih etmeyin. Bodyi ayrı, lensleri ayrı satın alın. Body+lens+lens şeklinde yapılan satışlarda bodynin özellikleri iyi olsa da lenslerden kaybediyorsunuz. Plastik lense para ödemek ve kaliteden kaybetmek, ilerde de satarken zorlanmak yerine daha kaliteli lenslere yönelin. Bu nedenle iyi araştırın. Özellikler, Fiyat ve mağaza → Araştırmak için lütfen tıklayın.Yazarın notu - Yalçın Çakır GENEL BAKIŞ; Canon EOS 100D DSLR bodyler arasında, Nikon'un incelemesi bizde de bulunan D3200 modeliyle fiyat / performans olarak kıyaslanabilecek bir body. Kıyaslamak isteyenler → Nikon D3200 Sayfası'ndan inceleyebilir. Biz dönelim Canon 100D bodymize. Öncelikle ilk dikkat çeken özelliği küçük ve hafif olması. Küçülüğüne kanmayın giriş seviyesi DSLR bodyler arasında çok iyi özelliklere sahip. Yani Canon mühendisleri bu bodyi tasarlarken aynı zamanda pazar payını da dikkate almışlar. Kompakt kameralar gibi kolay taşınan ve hafif olan bir DSLR üretmişler. Hem hafif hem de DSLR. Canon 100D'de hızlı erişilebilir tuş kombinasyonuyla menüleri ve dokunmatik LCD ekranı gerçekten pratik ve anlaşılır şekilde hazırlanmış. 18 MP piksel ve çoğu profesyonel Canon'da bulunmayan DİGİC-5 görüntü işlemcisi sayesinde giriş seviyesi bodyler arasında oldukça tatminkar değerler sunuyor. 100-25,600 ISO değerlerine sahip. Yani düşük ışık koşullarında da flaşsız çekim yapmanız mümkün. Ardıl çekim hızı saniyede 4 kare. Odaklama nokta sayısı 9. Netlemeyi ıskalamanız güç... Yani uygun fiiyata giriş seviyesi (Fotoğrafa yeni başlayanlar için daha ideal) bir body arayanlara için iyi bir body. Ayrıca Canon'un destek sayfalarındaki pek çok alternatif ve zengin aksesuar çeşidini de unutmayın. Özetlersek sağlam bir body, çantanıza atıp sokağa çıkabileceğiniz kadar ufak ve hafif, ISO değerleri ile gece fotoğraflarını da rahatlıkla çekebileceğiniz özellikte, sensörü ve piksel sayısıyla giriş hatta orta seviye kullanıcılara yetecek kadar yetenekli ve de uygun fiyatlı bir body; Canon 100D. Siz yine de → Body İnceleme Ana Sayfası'ndan diğer bodyleri de inceleyip kararınızı ona göre verebilirsiniz. O sayfada yanyana duran bodyler yakın özellikleri nedeniyle, daha kolay kıyaslama amaçlı yanyana getirilmişlerdir. İnceleyin, okuyun, soruşturun. Cüzdanınıza kolay girmeyen para kolayca çıkmasın. Bugün bin lira verdiğiniz bir ekipmanı bir hafta sonra 2. elde satmaya kalkın, eğer kalitesi ve özellikleri düşükse 500 liraya zor alıcı bulursunuz. Bu bodyller ve de özellikle lensler için geçerli. AYRINTILI BAKIŞ; Sensör: 22,3 x 14,9 mm CMOS Piksel: Yaklaşık 18,0 MP Toplam Piksel: Yaklaşık 18,5 megapiksel Etkin Piksel Sayısı: 24,2 MP Oran: 3:2 Toz Silme: EOS entegre toz temizleme sistemi Görüntü İşlemcisi: DIGIC 5 Mount (Lens Yuvası): EF/EF-S Odak Uzaklığı: 1,6x lensin odak uzaklığına eşdeğer Odaklama: CMOS sensörlü TTL-CT-SIR, 9 AF noktası (merkezde f/5,6 çapraz tip, f/2,8'de ekstra hassasiyet), Orta AF noktası: EV -0,5 -18 (23°C ve ISO100'de), Diğer AF noktaları: EV 0,5 -18 (23°C ve ISO100'de). Odaklama Modları: AI Focus, Tek Çekim, AI Servo Pozlama: Ölçüm Modları: 63 alanlı SPC ile TTL tam diyafram ölçümü (1) Değerlendirmeli ölçüm (tüm AF noktalarıyla bağlantılı olarak) (2) Merkezde kısmi ölçüm (vizörün yaklaşık %9'unda) (3) Nokta ölçüm (merkezde merkezde yaklaşık %4'ünde) (4) Merkez ağırlıklı ortalama ölçümü Ölçüm Aralığı: EV 1-20 (50 mm f/1,8 II lensle ISO 100'le 23°C'de) AE Kilidi: Otomatik: Odak yakalandığında, değerlendirmeli ölçüm pozlamasıyla Tek Çekim AF modunda. / Manuel: Yaratıcı alan modlarında AE kilit düğmesiyle. Telafi: 1/3 veya 1/2 kademeli olarak +/-5 EV (AEB ile birlikte kullanılabilir). AEB: 1/2 veya 1/3 kademeli olarak 3 Çekim +/-2 EV ISO: OTOMATİK(100-6400), 100-12800 1 kademe artırmada ISO, H: 25600 değerine kadar genişletilebilir. Film çekimi sırasında: Otomatik (100-6400), 100-6400 (Tam kademeli artışlar) ISO, H: 12800 değerine kadar genişletilebilir Enstantane: Elektronik olarak kumanda edilen odak düzeyli deklanşör, elektronik birinci perdeli. HIZ: 30-1/4000 saniye (1/2 veya 1/3 kademeli), Ampul (Toplam enstantane hızı aralığı. Kullanılabilir aralık çekim moduna göre değişir) WB: AWB, Gün Işığı, Gölge, Bulutlu, Tungsten, Beyaz / Floresan ışık, Flaş, Özel. / Beyaz dengesi telafisi: 1. Mavi/Amber +/-9. 2. Macenta/Yeşil +/-9. Özel WB: Var. Wb Odaklama: Var. Tek kademeli +/-3 seviye. Deklanşöre her basışta odaklanan 3 resim. Seçilebilir Mavi/Amber sapma veya Macenta/Yeşil sapma. LCD: Dokunmatik ekran 7,7 cm (3,0 inç) 3:2 Clear View II TFT, yaklaşık 1.040.000 nokta. Flash: Senkronizasyon: 1/200 sn. Çekim Modları: Otomatik Akıllı Sahne (Fotoğraf ve Film), Flaşsız, Yaratıcı Otomatik, Portre, Manzara, Yakın Çekim, Spor, SCN (Çocuklar, Yiyecek, Mum Işığı, Gece Portresi, Tripodsuz Gece Çekimi, HDR Arka Işık Kontrolü), Program AE, Enstantane önceliği AE, Diyafram önceliği AE, Manuel (Fotoğraf ve Film) Stiller: Otomatik, Standart, Portre, Manzara, Doğal, Aslına Sadık, Siyah Beyaz, Kullanıcı Tanımlı (x3) Renk Uzayı, Sürücü Modu: sRGB ve Adobe RGB Ardıl Çekim: Maksimum yaklaşık 4,0 fps (hız minimum 28 görüntüye (JPEG), 7 görüntüye (RAW) kadar korunur). Fotoğraf Dosya Türleri: JPEG: Yüksek, Normal (Exif 2.30 [Exif Print] uyumlu) / Fotoğraf Makinesi Dosya sistemi (2.0) için tasarım kuralı, RAW: RAW (14 bit, Canon orijinal RAW 2. sürüm), Digital Print Order Format [DPOF] Sürüm 1.1 uyumlu. Eşzamanlı kayıt var (RAW + JPEG) Fotoğraf Doysa Boyutu: J PEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480 JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480 JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456 (S2) 1920x1080, (S3) 720x400 JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480 RAW: (RAW) 5184x3456 Video Formatı: MOV (Video: H.264, Ses: Doğrusal PCM, kayıt düzeyi kullanıcı tarafından manuel olarak ayarlanabilir) Video Boyutları: 1920 x 1080 (29,97; 25; 23,976 fps) 1280 x 720 (59,94; 50 fps) 640 x 480 (30; 25 fps) Video kayıt uzunluğu: Maksimum süre 29 dk 59 sn, Maks. dosya boyutu 4 GB (dosya boyutu 4 GB'ı aşarsa, otomatik olarak yeni bir dosya oluşturulur) Telif Hakkı Biillgileri Kaydı: Var. Bodyden ayarlanabiliyor. Histogram: Var. Parlaklık: Var RGB: Var Parlaklık: Var RGB: Var Arayüz: Yüksek hızlık USB. Video çıkışı (PAL/ NTSC) (USB bağlantı noktasına entegre), HDMI mini çıkışı (HDMI-CEC uyumlu), Harici mikrofon (3,5 mm Stereo mini jak) Depolama: SD, SDHC veya SDXC (UHS-I) kartı. Enerji: 1 adet Şarj edilebilir Li-iyon Pil LP-E12 Fiziksel yapı: Gövde: Alüminyum alaşım ile karbon ve cam fiberli polikarbonat reçine. Boyut: 116,8 x 90,7 x 69,4 mm.Ağırlık: Siyah Body; Yaklaşık 407 g (CIPA test standardı, pil ve hafıza kartı dahil)
Yazar: Yalçın Çakır